ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

+30 210 4122260 (Διεύθυνση)

+30 210 4122057 (Υποδιεύθυνση)

φαξ: +30 210 4114050

Σωτήρος Διός 17

Τ.Κ.: 185 35

Πειραιάς

gympeiri@sch.gr

Δευτέρα - Παρασκευή

08:00 - 14:30

Διακρίσεις

Διακρίσεις σε διαγωνισμούς

@ Διάκριση του Ομίλου Ρητορικής

Το Σάββατο και την Κυριακή, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024, μέλη του Ομίλου μας συμμετείχαν σε ένα διήμερο λόγου, χαράς και επικοινωνίας, στους Ι΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου..

Έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα του Προτρεπτικού Λόγου, ο μαθητής μας Στέλιος Μαράκης ο οποίος πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρώτη του παρουσία σε ρητορικούς αγώνες και  η μαθήτριά μας Καραπάνου Μαίρη η οποία ξεχώρισε, διακρινόμενη ως ομιλήτρια στους 10 καλύτερους στο αγώνισμα αυτό.

Η ομάδα των Διττών Λόγων, αποτελούμενη από την Ιζαμπέλα Μακρογιάννη, την Ελένη Παπαθανασίου, τη Νεφέλη Καραπάνου, τον Φανούριο Χρα και τον Παναγιώτη Πάντσιο, συνεχίζοντας την παράδοση του Ομίλου προκρίθηκε στον Ημιτελικό του αγωνίσματος διαγωνιζόμενη με την ομάδα του σχολείου υποδοχής και τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση! Μέλη της  όμως διακρίθηκαν και ατομικά, στους 10 καλύτερους ομιλητές της διοργάνωσης, με την Μακρογιάννη στην 1η θέση, τον Πάντσιο στην 4η και την Παπαθανασίου στην 9η, ανάμεσα σε 130 συμμετέχοντες από 19 Γυμνάσια συνολικά.

Χαρά και περηφάνια λοιπόν όχι μόνο για τις εξαιρετικές  επιδόσεις των μελών του Ομίλου μας, όσο κυρίως για το ήθος, τη συμπεριφορά, τον συγκροτημένο λόγο και την εν γένει παρουσία τους, εκπροσωπώντας το σχολείο μας επάξια, με τον καλύτερο τρόπο!

.

@ «RoboChallenge για το έργο ψηφιοποίησης Υποθηκοφυλακείων»

Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, το Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συμμετείχε στο διαγωνισμό «RoboChallenge για το έργο ψηφιοποίησης Υποθηκοφυλακείων» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δώσει την ευκαιρία σε Μαθητικές Ομάδες να βοηθήσουν το Ελληνικό Κτηματολόγιο στο έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων των Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, μαθητικές ομάδες Ρομποτικής κλήθηκαν να κατασκευάσουν ρομποτικό μηχανισμό που θα γυρνά αυτοματοποιημένα και συγχρονισμένα με έναν bookscanner, τις σελίδες των παλαιών βιβλίων που θα ψηφιοποιηθούν στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία της χώρας ( https://robochallenge.ktimatologio.gr/ ).

Η τριμελής ομάδα Robion του Πρότυπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά – αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ γυμνασίου Ευθαλεία Δέδε, Μάγδα Γεωργάκη, Νικόλα Βατσινέα και υπεύθυνη την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Παχούλη Αγνή – κατάφερε να αποσπάσει τη 2η θέση έχοντας κατασκευάσει ρομποτικό μηχανισμό που γυρνά τις σελίδες με χρήση αντλίας αέρα.

Η απονομή του βραβείου έγινε από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία λίγες μέρες νωρίτερα είχε προσκαλέσει την ομάδα στο γραφείο της για να συζητήσουν θέματα STEM και σύγχρονων τεχνολογιών.

Όλες οι ομάδες παρουσίασαν εφάνταστες ιδέες και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους για την εύρεση λύσης. 

Βίντεο με τον μηχανισμό

Τα ποιήματα του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής
Δραπέτες, Δ. Σκλαβενίτης, χαρακτικό
“Ιστορίες από το παρελθόν. Η Αττική μέσα από τις αρχαίες επιγραφές”
Μαθητές και μαθήτριες φαντάζονται, σχολιάζουν, μοιράζονται προσωπικά ημερολόγια από όσα είδαν και άκουσαν την περίεργη άνοιξη του 2020.
Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας περιοδικό “Τελευταίο θρανίο”!
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031